Om een geheel te laten samen vloeien in een smalle lange stadstuin is Syryn-Willaert de ideale partner.

De opdracht bestond erin om een tuin te ontwerpen met veel groen en waar ontspanning mogelijk is. Hierbij werd rekening gehouden met een reeds gestabiliseerd pad doorheen de tuin. Er werd gekozen een groot terras aan te leggen tussen het groen. Het terras werd een stuk uitgebreid naar de tuin om de zon optimaal te benutten. Het terras wordt verbonden met de garage achteraan door middel van een pad in kleiklinkers die onderweg onderbroken wordt door stapstenen. Deze stapstenen met betonplaten vormen samen met de bomen een belommering voor de warme dagen.

Bij dit ontwerp werd gekozen dat het groen van vaste planten, bomen en struiken de basis vormen van de tuin. Het geheel varieert doorheen alle seizoenen van het jaar waardoor men steeds genot kan vinden.  Syryn-Willaert schuift hierbij zijn grootste troef naar voren, kennis van ‘planten’.

Door het ontwerp is het mogelijk om een robotmaaier te installeren. Met veel aandacht voor de bewerking en bemesting van de grond hebben de planten nu nog één opdracht, groeien maar !